| | | |

Kevään huoltotöitä kiinteistöpalvelussa

Kevät on kalenterin mukaan menossa hyvää vauhtia kohti kesäkuukausia. Tänä aamuna oli vielä rapsakat viisi astetta pakkasta Kangasniemellä, mutta vihdoin loppuviikoksi on ennusteen mukaan luvassa aurinkoa ja lämpenevää säätä. Kevään huoltotöitä ja ulkopuhtaanapitoa määrittävät suurelta osin vallitsevat säät.

Hiekoitussepelin poisto on käynnissä asfalttialueilta ja nurmikot siistitään heti, kun keli sen sallii. Varjopaikoissa ja lumien kasausalueilla on vielä paikoitellen paljon lunta, joten osa viheralueiden siistimisistä onnistuu vasta lumien sulamisen jälkeen. Nurmikon paikkaukset ja muut talvitöiden tai suurten lumikuormien aiheuttamat korjaustoimenpiteet suoritetaan ennen nurmikon kasvukauden alkamista. Vaaraa aiheuttavat korjaustoimenpiteet suoritetaan aina ensin ja sen jälkeen esteettistä haittaa aiheuttavat korjaukset.

Kevään huoltotöitä, harjakone
Harjakone valmiina liikenteeseen.

Viihtyisyyttä pihaan ja iloa silmälle

Kevät on hyvää aikaa tehdä kiinteistön ulkokalusteiden kunnossapitotöitä. Suoritamme tilauksesta esimerkiksi maalaustöitä tai kalusteiden öljyämisiä. Myös hiekkalaatikot on hyvä huoltaa keväällä ja tarvittaessa tilata lisää hiekkaa painuneen hiekan tilalle ja lasten iloksi. Asfalttipihan tai autokatoksen pesu irrottaa lian ja hiekoitusepelin myös asfaltin huokosista lisäten samalla pihan viihtyisyyttä. Suoritamme pihojen pesuja tilauksesta heti hiekoitussepelin poistotöiden jälkeen.

Aamuisin voi olla vielä pakkasta ja iltapäivällä aurinko lämmittää etenkin suurten ikkunapintojen läpi. Sisätiloissa lämmitysjärjestelmän termostaatti huolehtii huonelämpötilasta automaattisesti, vaikkakin huoneiston huonelämpötila tasoittuu ulkolämpötilaa hitaammin.  Vielä ei kannata siis kokonaan sulkea termostaatteja, koska automatiikka pitää huolen kiinteistön lämmityksen säätelystä. Kevätsiivouksessa kannattaa muistaa myös kodin kylmälaitteet, joiden taustalle kertynyt pöly kannattaa poistaa energian kulutuksen pienentämiseksi. Kiinteistönhoitajiltamme saat apua painavien laitteiden siirtämisessä ja puhdistamisessa.

Polttopuiden tekoaika on parhaimmillaan keväällä

Polttopuiden nopealle ja laadukkaalle kuivaukselle kevät on parasta aikaa. Jos omakotitalosi tai vapaa-ajan asuntosi tontilla on kaadettavia puita, hoidamme kaadon, puiden pilkkomisen ja risujen tai puiden kuljetuksen toivomaasi paikkaan. Halutessasi hoidamme klapit pinoon tai liiteriin saakka.

Vuoden 2020 kotitalousvähennys ehtii vielä veroilmoitukseen

Muistathan, että viime vuoden kiinteistönhuoltotöistä ehdit vielä saada kotitalousvähennystä, kun täydennät veroilmoitustasi kotiisi tai vapaa-ajan asuntoosi kohdistuvien kulujen osalta. Lisätietoja kotitalousvähennyksestä löydät täältä.

Viheralueet

Asioi kanssamme turvallisesti

Ilmoitathan meille, jos olet tehnyt huoltotilauksen kiinteistösi sisätiloihin ja tuletkin sairaaksi tai joudut karanteeniin koronan vuoksi. Huolehdimme asiakkaidemme ja työntekijöidemme turvallisuudesta ja käytämme maskia kaikissa asiakaskontakteissamme. Päivystävän kiinteistönhoitajamme tavoitat sähköpostilla huolto(@)kangasniementehohuolto.fi tai kiireellisissä asioissa puhelinnumerosta 0400 653 826.

Jaa artikkeli: