| | | |

Kevättä kohti!

Talven selkä taittui – kevättyöt käynnistymässä

Vuosi alkoi vauhdikkaasti heti ensimmäisenä päivänä lumitöiden merkeissä. Ja lunta tulikin sitten reippaasti läpi koko sydäntalven. Tammikuussa lumilähtöjä oli parhaimmillaan kuutena peräkkäisenä päivänä. Helmikuussa lunta kertyi jo niin reilusti, että ilman lumien poiskuljetusta olisi moni pysäköintialue täyttynyt lumesta. Tontille kertyvä lumi haittaa myös liikenteen ja jalankulkijoiden näkyvyyttä. Oikea-aikaisella, ennakoivalla lumen poiskuljetuksella vältetään myös keväällä sulamisvesien kulkeutuminen kiinteistön rakenteisiin ja kellarikerroksiin. Lumen poiskuljetusta tehdään ennen kaikkea tiellä liikkuvien ja kiinteistöjen turvallisuus lähtökohtana.

Tänä talvena saimme nauttia pitkään hyvistä hiihtokeleistä eikä liukasta ollut edes laskiaisenakaan. Hiekoituksen tarve oli edellistä talvikautta merkittävästi vähäisempää lämpötilojen pysytellessä pakkaslukemissa lähes koko talven. Liukkauden torjunnassa polanteen jyrsinnällä oli merkittävä osuus talvikunnossapidossa. Vaikka lumityöt pyritään tekemään mahdollisimman nopeasti lumisateen loppuessa, ei kaikkia pihan alueita voida aina hoitaa kerralla kuntoon esimerkiksi parkkeerattujen autojen kohdalta. Jos polannetta kertyy, on hiekoitus näille alueille keväisin hyvin haastavaa – aurinko sulattaa jään pinnan ja hiekoitussepeli painuu jään sisään hetkessä. Turvallisempaan lopputulokseen päästään poistamalla turha polanne ja jää kokonaan, jolloin kulkuväylät sulavat nopeammin ja liikkuminen helpottuu.

Yöpakkasten hellittäessä toivomme keväisiä sateita, jolloin hiekoitusepelin poisto onnistuu parhaiten kostealla säällä ilman työstä aiheutuvaa pölyä. Jos taas sateet antavat odottaa itseään, hoidamme monipuolisen kalustomme avulla harjattavien alueiden kastelun ennen hiekoitusepelin poistamista.

Hiekoitussepelin poisto, kevättyöt, Kangasniemen Tehohuolto Oy
Hiekoitussepelin poistotyöt ovat jo käynnistyneet tämän kevään osalta.

Monipuolisesti apua piha- ja konetöihin

Nyt on hyvä aika ajatella jo, mitä hangen alta pihalta paljastuu. Olisiko tarvetta maan muokkaukselle tai pienelle piharemontille? Kärsikö pensasaita lumen painosta, olisiko alasleikkaus ajankohtainen? Kaipaako lasten hiekkalaatikko kunnostamista? Meiltä saat monipuolisesti apua erilaisiin piha- ja konetöihin.

Lumien sulaessa osa henkilöstöstämme on jo ehtinyt viettää ansaitusti kertyneitä lomia ja vapaapäiviään. Tulossa on pitkä viikonloppu pääsiäispyhien myötä, jolloin moni varmasti suuntaa vapaa-ajan asunnolleen ja mökilleen. Muistetaan varovaisuus jäällä liikkuessa, koska ainakin Puulalla on jo monessa paikassa sulia alueita, jonne joutsenetkin ovat jo löytäneet. Nautitaan keväisestä luonnosta ja pidetään huolta toisistamme ja terveydestämme.

Pääsiäisen aikana tavoitat päivystävän kiinteistönhoitajamme sähköpostilla huolto(a)kangasniementehohuolto.fi tai kiireellisissä asioissa puhelinnumerosta 0400-653 826.

Katso kaikki yhteystiedot tästä

Kevättyöt, hyvää pääsiäistä

Toivotamme kaikille Aurinkoista ja Iloista Pääsiäistä!

Jaa artikkeli: