| |

Lehtien keruuta ja kourujen puhdistusta

Kiinteistöpalvelumme auttaa kiinteistösi ylläpidossa ja toimivuudessa. Viilenevien säiden myötä lehtien keruu ja sadevesikourujen puhdistus valmistavat kiinteistösi vastaanottamaan tulevan talven. Iltojen hämärtyessä on aika kaivella esiin lyhdyt ja tarkistaa ulkovalaistuksen kunto. Kausivaloilla luodaan tunnelmaa ja turvallisuutta pihapoluilla liikkumiseen.

Syksy on hyvää aikaa puuvartisten kasvien hoitoleikkauksille. Pensasaitojen lisäksi myös monet koriste- ja hedelmäpuut hyötyvät syysleikkauksesta. Kuivia oksia voi poistaa mihin tahansa aikaan vuodesta. Rehevä kasvusto siistiytyy ja selkeytyy ammattilaisten työvälineillä nopeasti ja vaivattomasti. Suoritamme pensasaitojen, pensaiden ja puiden leikkaukset ja kaadot kokonaispalveluna, jolloin keräämme ja kuljetamme leikkuujätteet pois työn päätteeksi.

Akkukäyttöisten pensasleikkureiden koekäyttöä

Tämän syksyn aikana saimme yhteistyökumppaniltamme koekäyttöön akkukäyttöisiä pensasleikkureita. Käyttäjäkokemukset leikkureista olivat erinomaisia. Pitkä akkujen käyttöaika yllätti käyttäjät positiivisesti, kun yhdessä akussa riitti kapasiteettia jopa koko työpäivän ajaksi. Siirtyminen akkukäyttöisiin pienkoneisiin on tulevaisuuden huomioimista. Sen lisäksi akuilla toimivat leikkurit ovat työntekijöille miellyttävämpiä myös ergonomialtaan. Pitkä toiminta-aika ja hyvä suorituskyky alkavat vihdoin yhdistyä akkutoimisissa laitteissa, jolloin myös ammattikäytössä voidaan siirtyä polttomoottorilaitteista ympäristöystävällisempiin vaihtoehtoihin.

Syksyn lehtien keruu hoituu tehokkaasti ja taloudellisesti keräävällä yhdistelmäkoneellamme, jolloin esimerkiksi viimeiset nurmikonleikkauskerrat voidaan yhdistää lehtien poistoon. Lehtien keruu onnistuu koneellisesti myös asfaltilta, jolloin lehtien kasaukseen ja siirtoon ei tarvita edes lehtipuhaltimen käyttöä.

Lehtien pudottua on aika katsella ylös päin – sadevesikourujen ja kattokaivojen puhdistukset kannattaa tehdä juuri ennen yöpakkasten saapumista, jolloin kaikki lehdet ovat jo pudonneet puista. Vesikourujen puhdistaminen kannattaa teettää ammattilaisella, jolloin ei tarvitse itse huolehtia tarvittavien välineiden hankkimisesta tai omasta ja sivullisten turvallisuudesta. Puhdistamatta jääneet kourut altistuvat ennen pitkää vaurioille, kuten ruostumiselle tai ennen aikaiselle kourujen uusimiselle, mutta sitä aiemmin tukkeutunut kouru voi aiheuttaa vahinkoa muille rakenteille, jos sadevesi virtaa väärään paikkaan tukoksen vuoksi.

Katse ensi kevääseen

Syksyllä voi visioida jo ensi kevättä ja uutta kasvukautta – olisiko tarvetta pienelle piharemontille, kaipaako kukkapenkki lisää multaa tai olisiko aika korjata epätasainen pihalaatoitus tai ehkä tasoittaa pihapolku uudella murskeella? Me autamme konetöissä ja muissa puutarhan askareissa. Moni syksyllä tehty pihatyö helpottaa kevään askareita, kun pihasta voi nauttia jo heti uuden kasvukauden alusta saakka. Muistathan, että piha-alueen ja puutarhan hoitotöistä saat kotitalousvähennyksen työn osuudesta, kun teetät työn ennakkoperintärekisteriin kuuluvalla yrityksellä.

Ota yhteyttä! Tavoitat meidät sähköpostitse huolto@kangasniementehohuolto.fi tai puhelimitse numerosta 0400 653 826.

Jaa artikkeli: