| | | |

Viheralueiden huoltotöitä

Viheralueiden huolto on osa palveluvalikoimaamme. Keväällä on hyvä hetki luoda silmäys pihapiirin puustoon ja pensaiden toipumiseen talven lumikuorman alta. Terve, hyvin hoidettu puusto ja viheralue on ilo silmälle ja turvallinen kiinteistön rakennuksille. Keväthuollon yhteydessä on hyvä tarkastaa puiden kunto ja riittävä etäisyys rakennuksista.

Etäisyyttä rakennusten ja kasvuston välille

Riittävä etäisyys rakennuksen ja kasvuston välillä parantaa rakenteiden ilmanvaihtoa ja kestävyyttä. Lähellä rakennusta kasvava puu tai pensas voi aiheuttaa haittaa esimerkiksi rakennuksen katolle tai sadevesijärjestelmälle, jos puusta kertyy runsaasti putoavia neulasia, pihkaa tai lehtiä katolle ja sadevesikouruihin. Hankaavat oksat voivat vaurioittaa katon pintamateriaalia. Pensas tai muu istutusalue, joka kasvaa kiinni rakennuksessa, voi aiheuttaa juurakoiden välityksellä ongelmia rakenteisiin, viemäreihin ja salaojiin tai seinälle kasvaessaan kosteuden kertymistä sokkeliin tai seinärakenteeseen.

Laho puu on aina pihapiirin turvallisuusriski ja kannattaa poistaa mieluummin ennen kuin puu kaatuu rakennusten tai muiden rakenteiden päälle. Ennakointi kannattaa aina, koska mahdollisessa vahinkotilanteessa on paljon muutakin pohdittavaa kuin se, korvaako vakuutus puun kaatumisesta aiheutuneet vahingot. Asemakaava-alueella puun kaatamiseen tarvitaan aina kunnalta lupa.

viheralueiden huolto: laho puu on turvallisuusriski, tilaa meiltä puiden kaato
Laho on puu on turvallisuusriski.

Kevät on otollista aikaa pihapiirin puiden kaatamiselle, kun siitepölykausi ei vielä ole alkanut ja kaatuvan puun alle jäävä nurmikko säästyy vähimmillä vaurioilla ennen kasvukauden alkamista.

Ammattitaitoista puiden käsittelyä

Viheralueiden huolto: laho puu, puun kaataminen
Puiden kaatoa puistoalueelta.

Hoidamme ammattitaidolla ja pitkäaikaisella kokemuksella puiden kaadot, pilkkomisen ja puutavaran sekä risujen lähikuljetukset. Teemme tilauksesta myös klapit ja pilkkeet asiakkaan toivomien mittojen mukaan. Kalustomme sopii niin takkapuiden pilkkomiseen kuin järeämmänkin puutavaran käsittelyyn. Kevät on ihanteellisinta aikaa polttopuiden kuivaukselle, kun ilman kosteus on matalimmillaan. Kuivumisnopeuteen vaikuttavat myös puulaji, pilkkeen koko ja kuivatusolosuhteet. Laadukas polttopuu on kuivaa, tasalaatuista ja oikein varastoitua.

Pensasaitojen leikkaukset

Suoritamme kuusiaitojen leikkaukset sekä muiden pensasaitojen vuosittaiset hoitoleikkaukset avaimet käteen periaatteella – leikkuujätteen käsittely ja pois kuljetus kuuluu palvelukokonaisuuteemme. Jos pensas tai pensasaita vaurioituu esimerkiksi suuren lumikuorman alla pysyvästi, on parasta leikata pensas kokonaan alas ennen silmujen puhkeamista.

Vieraslajit puutarhassa

Haitallisten vieraslajien, kuten kurtturuusun kasvattaminen on valtioneuvoston asetuksella kielletty 1.6.2022 alkaen. Kiinteistön omistajan tai -haltijan on hävitettävä pihallaan kasvava kurtturuusu. Kasvin hävittämiseksi on olemassa useita eri menetelmiä, joista neuvottelemme mielellämme asiakkaan toiveet huomioiden.  Lisätietoja vieraslajeista löydät täältä.

Ota yhteyttä, tilaa meiltä viheralueiden huolto!

Jaa artikkeli: